Kimpur, ‘Great Place to Work’ten ödülle döndü

featured

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi içerisinde yer alan Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Kimpur), Great Place to Work® tarafından yapılan araştırmada ‘’Türkiye’nin En İyi İşverenleri’’ listesinde yer aldı. Düzenlenen galada 100-249 Çalışan Sayısı Kategorisi’nde ödül alan Kimpur, kurum kültürü ve çalışan deneyiminde fark yaratan şirketlerden biri olarak, çalışan deneyimine önem veren yaklaşımını tescilledi.

Çalışan memnuniyetini odağına alan ve mutlu bir çalışma ortamı için en iyi uygulamaları ve çözümleri geliştiren kimya sanayi şirketi, çalışanlarının değerlendirmeleriyle en iyi işveren unvanına sahip oldu. Çalışanlarının deneyimini odağına alan ve mutlu bir çalışma ortamı yaratma yaklaşımından ödün vermeyen şirketin temel öncelikleri arasında çalışanlarının gurur duyacağı bir işyeri ortamı oluşturmak, tüm çalışanların güvenliğini ve sağlığını korumak, çalışan bağlılığı oluşturmak, eşit istihdam sağlamak ve çalışanların yetkinlerini ve iş becerilerini desteklemek için fark yaratan eğitim planlarının uygulanması yer alıyor.

 

“Amacımız herkes için çalışmaktan gurur duyulacak bir şirket olabilmek”

Kurum kültürü konusunda küresel otoritelerden Great Place to Work® tarafından yapılan araştırma sonucunda çalışanların değerlendirmeleriyle ‘Türkiye’nin En İyi İşvereni’ ödülünü almanın gururunu yaşadığını aktaran Kimpur Yönetim Kurulu Başkanı Leon Mizrahi: “Üretim tesisleri ve merkez ofis çalışanlarımız dahil olmak üzere, yaklaşık 231 çalışanımızın memnuniyeti için her zaman en iyisini hedefliyoruz. Amacımız herkes için çalışmaktan gurur duyulacak bir şirket olabilmek. Çalışanlarımız, bize mal satan ve bizim mal sattığımız firmaların adımızı olumlu anabilmelerini arzu ediyoruz. Bu noktaya varmış olmak hedefimize ulaştığımızı gösterir. Great Place to Work tarafından yapılan değerlendirme sonucunda çalışanlarımıza verdiğimiz değeri bu şekilde gösterebildiğimiz için oldukça mutluyuz.’’ ifadelerini kullandı.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm çalışanlar arasında yaygınlaştırmayı ve farkındalığı artırmayı, kadınları kariyerleri boyunca desteklemeyi, kadın istihdam oranını artırmayı ve liderlikte cinsiyet eşitliğini sağlamayı ilke edinen Kimpur, beyaz yaka çalışanları arasında %40 kadın istihdamıyla ve %43 kadın yönetici oranıyla da dikkat çekiyor. Kimpur geçtiğimiz yıl da %75 anket sonucu ile “Great Place to Work – Harika İş Yeri” sertifikasına layık görülmüştü.