LGS 2024 Sınavı Detayları ve Bilinmesi Gerekenler

featured

LGS Sınav Yerleri ve Giriş Belgeleri

Her yıl en çok katılım gösterilen sınavlardan biri olan LGS için geri sayım başladı. Öğrenciler ve veliler, LGS giriş belgesini bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen tarihler doğrultusunda LGS sınav yerleri paylaşıldı.

LGS Sınav Giriş Belgesi İşlemleri

LGS giriş belgesi, 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren öğrencilere teslim edilmeye başlanacak. Giriş belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda alınacak, mühürlenecek ve onaylanacak. Öğrenciler sınava, fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleriyle katılacaklar.

LGS Sınav Tarihi

2024 LGS sınavı, 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanı Tekin, sınavın bu tarihte yapılmasının öğrencilerin bayram öncesinde sınava girmelerini ve bayram tatili planlarını rahatça yapmalarını amaçladığını belirtti.

LGS sınavında soru sayısı ve şeklinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Tüm sorular, sekizinci sınıf öğretim programlarındaki konuları esas alarak hazırlanacak.

Sınav İçeriği ve Süresi

LGS sınavında Türkçe, TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek.

Sınavda öğrencilerin, okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme gibi becerileri ölçülecek. Yanlış cevapların üçte biri doğru cevap sayısından çıkarılacak ve her bir alt test için ayrı ayrı puanlama yapılacak.