Liberya Cumhurbaşkanı Boakai Uyuşturucu Kullanımıyla Mücadeleye Odaklanıyor

featured

Boakai, Liberya Parlamentosu’nda ulusa sesleniş konuşmasını yaptı

Liberya’da geçtiğimiz hafta göreve başlayan Cumhurbaşkanı Boakai, ülkedeki parlamentoda yaptığı ilk konuşmada, yaygınlaşan uyuşturucu kullanımının endişe verici olduğunu belirtti. Boakai, uyuşturucu kullanımının ülkenin gençliğini ve gelecek nesilini yok ettiğini ifade etti.

“Uluslararası sağlık acil durumu” ilan edildi

Uyuşturucu kullanımının yaygın olduğu Liberya’da Cumhurbaşkanı Boakai, “ulusal sağlık acil durumu” ilan ederek harekete geçti. Sağlık bakanlığı, uyuşturucuyla mücadele dairesi ve gençlik ve spor bakanlığından oluşan çok sektörlü bir ekip kurulacak ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele edilecek.

Uyuşturucu kullanımı gençler arasında yaygınlaşıyor

Liberya’da uyuşturucu kullanımı birçok genç arasında yaygınlaşmış durumda ve hayatlarını mahvetmektedir. Boakai’nin aldığı önlemler, bu soruna karşı etkili bir mücadele verilmesini amaçlamaktadır.

Cumhurbaşkanı Boakai’nin göreve başlaması

Liberya’nın yaklaşık 5,2 milyon nüfusa sahip olan ülkesinde cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turu, 20 adayın katılımıyla 10 Ekim 2023’te gerçekleşmişti. Seçimin ikinci turu ise 14 Kasım 2023’te yapılmış ve Boakai bu turda seçimi kazanarak 22 Ocak’ta göreve başlamıştı. Cumhurbaşkanı Boakai’nin uyuşturucu kullanımıyla mücadeleye odaklanması, ülkede geleceğin daha sağlıklı bir şekilde inşa edilmesine yönelik önemli bir adımdır.