MAS-ICNA 2023 Kongresi Sonuçlandı: Gazze Krizi ve Biden Yönetimi Eleştirildi

featured

Kuzey Amerika’nın En Büyük Kongresi McCormick Place’de Gerçekleşti

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen ve 28 Aralık’ta başlayan MAS-ICNA 2023 Kongresi, Kuzey Amerika’nın en büyük kongre ve fuar merkezi McCormick Place’de 30 Aralık akşamı itibariyle sona erdi. Kongreye Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan da katıldı.

Önde Gelen İsimler Gazze Krizi ve İsrail’in Saldırıları Hakkında Konuştu

Dr. Omar Suleiman, Sh. Suhaib Webb, Sr. Dalia Mogahed ve Sh. Yasir Qadhi gibi önemli isimler kongrede konuşmacı olarak yer aldı. Tüm konuşmacıların ve düzenlenen ana etkinliklerin odak noktası devam eden Gazze’deki kriz ve İsrail’in saldırıları oldu. Konuşmalarda ve etkinliklerde ABD’nin İsrail’e verdiği desteğin de güçlü şekilde eleştirildi ve Joe Biden yönetimine İsrail’e koşulsuz destek vermemesi çağrısında bulunuldu.

Biden Yönetiminin Gazze Tutumu Eleştirildi

Kongreye katılan pek çok Amerikalı Müslüman lider, Biden yönetiminin Gazze tutumunu eleştirirken, 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde Biden’a oy vermeyi düşünmediklerini dile getirdi.

Yan Etkinliklerle İlgili Konular da Ele Alındı

Kongreye on binlerce kişi katıldı ve İslam dünyasını ve Amerikalı Müslümanları ilgilendiren çeşitli konularda yan etkinlikler düzenlendi.

ABD’deki Müslüman Kongreleri

ABD’deki ICNA ve MAS, Kuzey Amerika’daki Müslüman sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla düzenli olarak kongre düzenliyor. ICNA, 1968’de Hindistan kökenli Müslümanlar tarafından kuruldu ve daha sonra 1977’de kapsayıcı bir çatı kuruluş haline geldi. MAS ise 1993’te kuruldu ve bugün ABD’de 50’den fazla ofisi bulunuyor.