MEB Öğretmenlerle Buluşuyor

featured

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenler Odası Buluşmaları Programı ile öğretmenleri dinliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), her ayın ilk hafta sonunda farklı illerdeki öğretmenlerle bir araya geldiği “Öğretmenler Odası Buluşmaları” programıyla öğretmenlerin görüşlerini dinliyor. Bu program kapsamında, MEB yetkilileri öğretmenlerle İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya, Kastamonu ve Sivas’ta buluştu.

Bakan Tekin, Ankara’daki öğretmenlerle bir araya geldi

MEB yetkilileri, bu buluşmalardan birinde Ankara’daki öğretmenlerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Bu buluşmada, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü de anıldı ve hayatını kaybeden vatandaşlar için rahmet dileğinde bulunuldu.

Depremzede öğrencilere ve öğretmenlere destek

Bakan Tekin, depremin yıkıcı etkilerini yaşayan bölgelerdeki öğrenci, öğretmen ve depremzede vatandaşlara destek olmak için bakanlık olarak seferberlik halinde çalışmalar yaptıklarını belirtti. Arama kurtarma, bakım ve onarım, okulların eğitim öğretime hazırlanması, psikososyal destek gibi birçok çalışma gerçekleştirildi.

Müfredat değişikliği yakında açıklanacak

Bakan Tekin, müfredat değişikliği konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Yakın zamanda kamuoyuna açıklanacak olan müfredat değişikliği çalışmalarının tamamlandığını belirterek, müfredatın hızla değişen dünya koşullarına uyum sağlaması gerektiğini vurguladı.

MEB’nin müfredat değişikliği çalışmalarının, güncel gelişmelere göre güncellenebilen, dinamik bir yapıda olması hedefleniyor. Bakan Tekin, müfredatın, ülkenin değerleri ve referansları doğrultusunda oluşturulduğunu ifade ederek, eğitim sisteminin inşası için gereken çalışmaların tamamlandığını ve yakında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Bu buluşmalara katılan öğretmenler ise eğitim alanındaki görüş, öneri ve beklentilerini aktarma fırsatı buldular.