Mersin, Hatay, Fener ve Mardin’de Paskalya Ayinleri Gerçekleştirildi

featured

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Ayini

Mersin, Akdeniz ilçesinde bulunan Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Episkopos Arsenios Dahdal yönetiminde gerçekleştirilen Paskalya ayininde ilahiler ve İncil’den bölümler okundu. Ayine kilisenin Pederi Coşkun Teymur ve birçok vatandaş katıldı. Katılımcılar mum yakıp dua etti.

Hatay İskenderun Mar Circus Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Ayini

İskenderun Mar Circus Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayini Antakya Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Doğum, İskenderun Mar Circus Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nikola Papasoğlu yönetti. Kilise ışıklarla süslenirken, vatandaşlar dua etti, mum yaktı ve Paskalya’ya özgü yumurta tokuşturdu.

Fener Rum Patrikhanesi’nde Paskalya Ayini

Fener Rum Patrikhanesi Aya Yorgi Kilisesi’nde Patrik Bartholomeos’un yönettiği ayinde dualar ve ilahiler okundu. Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Konstantinos Koutras da ayine katıldı. Programda, Hz. İsa’nın dirilişini simgeleyen mumlar yakıldı. Ayin, Fener Rum Patrikhanesi bahçesinde devam ederken çanlar çalındı. Paskalya programı saat 10.00’da sona erdi.

Mardin Kırklar Kilisesi’nde Paskalya Ayini

Mardin’deki Kırklar Kilisesi’ne gelen Süryaniler, çocuklarıyla birlikte mum yakıp dua etti. Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz’ün yönettiği ayinde koro, Türkçe, Arapça, İbranice ve Süryanice ilahiler seslendirdi. Ayinde İncil’den bölümler okundu ve Özmen, Türkiye’deki birlik ve beraberlik için dua etti. Ayin sonrasında katılımcılar kilise bahçesinde bayramlaştı.