Merzifon’daki Cam İşleme Fabrikasında İşten Çıkarılan İşçiler Eylem Yaptı

featured

İşçiler ve Sendika Fabrika Önünde Toplandı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde bulunan bir cam işleme fabrikasında işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, eylem gerçekleştirdi. Fabrikanın bulunduğu Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nde toplanan işçiler ve Kristal-İş Sendikası üyelerine polis ekipleri de güvenlik önlemi aldı.

Sendika Yetkilisi İşçilere Destek Verdi

Kristal-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Faruk Aslan, yaptığı konuşmada, işçilerin her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Aslan, işverenlerin işçilerin sendikal haklarını kullanmalarını engellemeye çalıştığını ifade ederek, “Fabrikada 176 işçinin çalıştığı ancak sadece sendikaya üye oldukları için 12 üyenin haksız yere işten çıkarıldığına” dikkat çekti.

Aslan, sendikanın üyelerinin taleplerini masada görüşmeye hazır olduğunu vurgulayarak, hukuksuzluğun karşısında durulması gerektiğini belirtti. Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ve bazı siyasi parti temsilcileri ile belediye başkan adayları da işçilere destek verdi.

Eylem Fabrika Önünde Devam Ediyor

Merzifon’daki fabrika önünde işçilerin eylemi sürerken, sendika ve işçiler taleplerinin karşılanması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.