Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesi’nde Son Durum

featured

FATİH Projesi’nde Öğrencilerimize Destek Olmaya Devam Ediliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, FATİH Projesi kapsamında liselerden başlayarak ortaokul ve ilkokullara yayılan etkileşimli tahtalar ile öğrencilere bilgisayar destekli eğitim imkanı sağladı.

Etkileşimli Tahtaların Yaygınlaşması

Bu kapsamda bugüne kadar 620.000 adet etkileşimli tahtanın dersliklere kurularak hizmete sunuldu. Resmi okulların yaklaşık yüzde 99’unda etkileşimli tahta bulunduğu bildirildi.

İnternet Erişimi Çalışmaları Devam Ediyor

Hızlı ve kesintisiz internet erişimi için fiber alt yapı çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar 12.500 okula yüksek güvenlikli geniş bant fiber internet erişimi sağlandı ve bu sayının 18 bine çıkarılması hedefleniyor.

Ağ Altyapısı ve Bakım Çalışmaları

FATİH Projesi kapsamında ağ altyapısının kurulumu ve bakımı da önem taşıyor. Bu doğrultuda, 2024 tarihinde yapılan sözleşme ile 420.000 adet etkileşimli tahtanın bakımının yapılması hedefleniyor.

Gelecek Planlar

Gelecek ay gerçekleştirilecek ihale ile yaklaşık 3 bin okula ağ altyapısı kurulması hedeflenirken, 2025 yılında yapılacak ihale ile kablosuz ağ topolojisi oluşturularak yaklaşık 3 bin okulun Eğitimde FATİH Projesi’ne entegre edilmesi amaçlanıyor.