Milliyet Enerji dergisi tüm dünyaya yayılan enerji sıkıntısını inceliyor

featured

Türkiye ve dünyadaki enerji gündeminin nabzını tutan Milliyet Enerji Ekim sayısında yine dopdolu. Enerji talebinin en yüksek noktaya ulaştığı kış mevsimi öncesi, enerji sıkıntısı ve dalgalanmalarına odaklanan dergi, yüksek enerji fiyatları ve arz güvenliği sorununu 360 derece ele alıyor.

 

Milliyet Enerji dergisi, 25 Ekim Pazartesi günkü yedinci sayısında pandeminin yarattığı belirsizliğin ardından mevsim normallerinin altındaki soğuk hava ve iklim kriziyle mücadele baskısı nedeniyle fosil yakıtlara olan yatırımların azalması gibi yaşanan enerji sıkıntısının yanı sıra, arz güvenliği problemini derinlemesine araştırıyor. Ekim sayısında küresel enerji fiyatlarındaki artışın nedenleri, ülke ekonomilerinin üzerindeki etkileri ve yakın dönemde sektör olarak karşılaşabileceğimiz gelişmeler, Türkiye ve dünyadan uzmanlarla değerlendiriliyor.

 

Derginin bu ayki sayısında Independent Commodity Intelligence Services (ICIS) Kıdemli Enerji Ekonomisti Stefan Konstantinov kış mevsiminde bir enerji krizinin kapıda olduğunu açıklıyor. GLocal danışmanlık kurucusu ve enerji uzmanı Eser Özdil, dünyadaki gelişmeleri ve Türkiye’nin uzun dönemli doğal gaz kontratlarının mevcut enerji sıkıntısına etkisini analiz ediyor. Enerdata’dan Stephane His, enerji fiyatları kaynaklı yaşanan gelişmelerin, Avrupa’daki enerji sektöründe alınacak önemli kararlara ve iklim krizine karşı politikalara etkisini anlatıyor. Farklı bakış açıları sunan Perspektif bölümünde ise, Mithat Yurdakul, Türkiye’nin süresi biten doğal gaz kontratları için pazarlık masasının dengelerini inceliyor.

 

Milliyet Enerji, yine ufuk açıcı kitap önerileri ve keyifli karikatür sayfasıyla sektöre ve sektörü takip edenlere nitelikli ve okumaya doyamayacakları bir sayı sunuyor.

 

25 Ekim Pazartesi günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Enerji Dergisi’ne, dijital platformlarda Dergilik, gazetelik ve Milliyet e-gazete uygulamalarından da erişilebilecek.