Netanyahu Gazze Şeridi Saldırılarının İsrail Savaş Kabinesi’nde Görüşülmesini İptal Etti

featured

Haber Detayları

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, Başbakan Benjamin Netanyahu son dakikada Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların sonrasına ilişkin ayrıntıların İsrail Savaş Kabinesi’nde görüşülmemesi kararı aldı. Bu kararın, hükümet koalisyonundaki ortakların büyük baskısı sonucu alındığı belirtiliyor.

İsrail Savaş Kabinesi’nin Planları İptal Edildi

İsrail’in Kanal 12 televizyonu ile Yedioth Ahronoth gazetesinin haberlerine göre, Gazze Şeridi’ndeki saldırıların sona ermesiyle birlikte Tel Aviv’in Gazze’ye yönelik olası planları tartışılacaktı. Ancak aşırı sağcı partiler, kabinenin bu oturumunu yetkisizlik gerekçesiyle eleştirdi.

Savaşın Sonrasını Tartışmanın Yetkisi

Maliye Bakanı Bezalel Smotrich liderliğindeki Dini Siyonizm Partisi ile İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir liderliğindeki Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) Partisi, “kabinenin yetkisizliği” gerekçesiyle bu oturuma karşı çıktı. Smotrich, savaşın ardından neler olacağının tartışma yetkisinin Savaş Kabinesi’nde olmadığını savunurken Ben-Gvir ise “savaşın sonrasını tartışmanın İsrail Güvenlik Kabinesi’nin görevi” olduğunu belirtti.

İki Bakan Hükümeti Dağıtma Tehdidi

Savaş Kabinesi üyesi olmayan iki İsrailli Bakan, daha önceki açıklamalarında Gazze’deki savaşın durdurulması halinde hükümetten çekilme ve hükümeti dağıtmakla tehdit etmişti. Ancak Netanyahu’nun kararıyla bu oturum gerçekleşmeyecek.