Öğretmenin Kuş Gözlemcilik Tutkusu Mesleğe Dönüştü

featured

Üniversiteye Kadar Güvercin Besleyen Öğretmen, Kuş Gözlemciliğine Adım Attı

Üniversiteye kadar kendi güvercinlerini besleyen bir öğretmen, sınıf öğretmenliğine başladıktan sonra doğadaki kuşları gözlemlemeye karar verdi. İnternet sitelerindeki paylaşımlardan etkilenen öğretmen, kuşları gözlemlemek için bir dürbün alarak Kars’ta dağ tepe demeden kuşları izlemeye başladı.

Amatörden Profesyonele: Türkiye’deki 380 Kuş Türünü Fotoğrafladı

Zamanla kuş merakı profesyonelleşen öğretmen, Türkiye’deki 380 kuş türünden fotoğraf çekerek, bazılarının görüntüsünü kayda aldı. Yıllarca kuşları merakla izlediğini belirten öğretmen, kuş gözlemciliğinin önemine vurgu yaparak, kuşları tanımlamak için dürbünle başladığını ve davranışlarını gözlemlediğini ifade etti.

Yüksek Lisans ve Gelecek Kuşaklara Aktarma Amacı

Öğrencilerine kuşları tanıtmak için çalıştığını belirten öğretmen, Türkiye ve İspanya’da birçok kuş türünü gözlemlediğini söyledi. Kuş merakının artık daha profesyonel bir boyuta ulaştığını belirten öğretmen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde kuşlar üzerine yüksek lisans yaptığını dile getirdi. Şu anda “taş bülbülü” isimli kuş türünü incelemeye devam ettiğini ve araştırmalarını bilimsel çalışmalarda kullanmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve öğrencilerine tanıtmak amacıyla sürdürdüğünü belirtti.