OpenAI’den Yapay Zeka Sohbet Robotu ChatGPT’nin Yeni Yetenekleri

featured

Yapay Zeka, Hareket Halindeki Fiziksel Dünyayı Anlamayı Öğreniyor

OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre, insanların gerçek dünya sorunlarını çözmelerine yardımcı olan modellere odaklanan çalışmalar kapsamında, yapay zekaya hareket halindeki fiziksel dünyayı anlamayı ve simüle etmeyi öğretmeye yönelik araştırmalar yapılmaktadır.

Sora: Metinden Videoya Yapay Zeka Modeli

Açıklamada belirtildiğine göre, Sora adlı yapay zeka modeli, kullanıcıların isteklerine bağlı olarak ve görsel kaliteyi koruyarak bir dakikaya kadar uzunlukta videolar oluşturabilmektedir. Bu model, “metinden videoya” dönüşüm sürecinde önemli bir rol üstlenmektedir.

Profesyonellerin Geri Bildirimine Açık

Sora’nın zararlar veya riskler açısından değerlendirilmesi amacıyla bazı takım üyelerinin kullanımına sunulduğu belirtilirken, modelin profesyonellerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmesi için bir dizi görsel sanatçı, tasarımcı ve film yapımcısının geri bildirimlerine başvurulduğu ifade edildi.

Canlı Duyguları İfade Eden Karakterler

Açıklamada, Sora’nın birden fazla karakterin, belirli hareket türlerinin ve konu ile arka planın doğru ayrıntılarını içeren karmaşık sahneler oluşturabildiği vurgulanarak, modelin derin bir dil anlayışına sahip olduğu ve istemleri doğru bir şekilde yorumlayarak canlı duyguları ifade eden ilgi çekici karakterler oluşturabildiği belirtildi.