Pençe-Kaplan Harekatı Şehidi Mustafa Özkardeş’in Cenazesi Memleketine Uğurlandı

featured

Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş, Şırnak’ta Araç Kazasında Şehit Oldu

Pençe-Kaplan Harekatı bölgesinde görevli olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş, bir araç kazası sonucunda şehit düştü. Kazanın ardından şehit Özkardeş’in cenazesi, Şırnak 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen uğurlama töreninin ardından uçakla memleketi Kütahya’ya getirildi.

Şehit Özkardeş İçin Gecek Köyünde Cenaze Töreni Düzenlendi

Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Gecek köyünde, şehit Özkardeş için bir cenaze töreni düzenlendi. Törene Kütahya Valisi Musa Işın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, AKP Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer ve İsmail Çağlar Bayırcı, Hava Er Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, şehit Özkardeş’in ailesi ve yakınları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Anne ve Halası Gözyaşları İçinde Şehit Özkardeş’i Anlattı

Şehit Özkardeş’in Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşları döken anne Necla Özkardeş, “Annesi ben seni böyle göndermedim” diyerek duygularını ifade etti. Halası Neriman Özbay ise “Halasının kuzusu, bir tanesi. Sen halayı görüyor musun buradan? Vatan uğruna kurban oldun, vatan sağ olsun. Mekanın gül bahçesi olsun. Babaanne, dedene kavuşacaksın. Onlar sevindi, biz üzüldük. Allah’ım bize Muhammed sabrı ver. Daha cuma günü görüştük. ‘İyiyim halam, görev başındayım’ dedin. Ben sana Allah’a havale ettim, Allah’ım da aldı seni” şeklinde konuştu.

Şehit Özkardeş Dualarla Toprağa Verildi

İl Müftüsü İrfan Açık’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından askerler tarafından taşınan şehit Özkardeş’in tabutu, köylüler tarafından mezarlığa kadar taşındı. Gözyaşları ve dualar eşliğinde yapılan törenin ardından Piyade Sözleşmeli Onbaşı Özkardeş’in cenazesi toprağa verildi.