Pep Guardiola, Real Madrid Mağlubiyeti Sonrası Eleştiriden Kaçındı

featured

Guardiola, Real Madrid’in Oyun Tarzını Eleştirmedi

Manchester City’nin Real Madrid’e penaltılarla elenmesi sonrası Pep Guardiola, rakip takımın savunma odaklı oyun tarzını eleştirmekten kaçındı. City, Rodrygo’nun erken golüne karşın oyunun kontrolünü ele geçirse de sadece Kevin De Bruyne ile gol bulabildi.

Guardiola: “Yargılamıyorum”

Real Madrid’in taktiği hakkında yorum yapmaktan kaçınan Guardiola, “Zor bir mücadele olduğunu biliyorlar ve elinden geleni yapmaya çalıştılar. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık ama sonuç olarak Madrid turu geçmeyi başardı ve biz başaramadık.” dedi.

Guardiola: “Pişman Değilim”

Real Madrid’e penaltılarla kaybetmenin ardından pişmanlık duymadığını belirten Guardiola, “Her şeyi yaptık, bu yüzden yaptığımız hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum.” ifadelerini kullandı.

Guardiola, Oyuncularını Tebrik Etti

Olağanüstü oynamalarına rağmen galibiyet elde edemediklerini dile getiren Guardiola, “Oyunculara teşekkür etmeliyim. Futbol kazanmakla ilgilidir ve biz olağanüstü oynamamıza rağmen yeterince iyi değildik.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Guardiola’nın Morali Yerinde Değil

Guardiola, penaltı serisi kaybının hayal kırıklığını yaşarken, takımını cumartesi günü Chelsea ile oynanacak FA Cup yarı finali için toparlaması gerektiğini belirtti. Guardiola, oyuncuların “çıkmak istedikleri” için değiştirildiğini açıkladı.

City’nin İkinci Üçleme Hedefi Tehlikeye Girdi

Manchester City’nin ardı ardına ikinci üçleme başarısına ulaşma umuduna darbe vuran bu yenilgi, ancak takım hala Premier Lig’de lider ve FA Cup’ı kazanma şansını koruyor.