Portekizli Aşırı Sağcı Siyasetçi Türklere Hakaret Etti

featured

Portekiz’de Chega Partisi Lideri Türklere Yönelik Aşağılayıcı Sözler Sarf Etti

Portekiz’de aşırı sağcı Chega Partisi’nin lideri Andre Ventura, Türkleri hedef alan skandal açıklamalar yaptı. Parlamentoda Türklere karşı aşırı derecede aşağılayıcı ve genelleme niteliğinde ifadeler kullandı.

Portekiz Parlamentosu’nda Tepkiler Yükseldi

Andre Ventura’nın Türklere yönelik hakaret içeren sözleri, Portekiz Parlamentosu’nda büyük bir tepkiye neden oldu. Sağduyulu parlamenterler, sözlerin ırkçı olduğunu vurgulayarak Ventura’yı kınadı.

Meclis Başkanı Ventura’yı Kınaması İçin Göreve Çağrıldı

Portekiz Parlamentosu’nda mevcut olan ırkçı söylemlere karşı durulması gerektiği belirtilerek Meclis Başkanı Jose Pedro Aguiar-Branco’nun Ventura’yı kınaması talep edildi.

Türkiye’nin Portekiz Büyükelçisi Aracılığıyla Özür Dileme

Sol ittifak milletvekili Fabian Figueiredo, Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi aracılığıyla Türk halkından özür diledi. Ventura’nın sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek her milletin eşit saygıyı hak ettiğini vurguladı.

Chega Partisi Liderinin Geçmişteki Skandalları

Andre Ventura daha önce de siyahi bir milletvekiline yönelik çirkin yorumlar yapmış ve kınama cezası almıştı. Ayrıca 2020 yılında Romanlara karşı ayrımcı ifadeler kullandığı için para cezasına çarptırılmıştı.