Sağlık Bakanlığı: İsrail, Gazze’yi Bombalayarak Soykırım Yapıyor

featured

İsrail İşgali ve Soykırım Suçları

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail işgali, Gazze Şeridi’ni bombalayarak, aç bırakarak ve tedaviyi engelleyerek soykırım yapıyor” ifadelerini kullandı. İsrail’in Gazze’deki Kuveyt Kavşağı’nda insani yardım bekleyen binlerce aç insana karşı gerçekleştirdiği korkunç katliamı aktaran Kudra, “İşgalci İsrail, rekor sayıda soykırım suçu gerçekleştirmek için açlık silahını kullanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail’in Saldırıları Sonucunda Ölü ve Yaralılar

İsrail ordusunun dün, Gazze’deki Kuveyt Kavşağı’nda insani yardım bekleyen binlerce aç insana düzenlediği saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetmiş, 150 kişi de yaralanmıştı. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ise en az 25 bin 900 Filistinli öldürüldü, 64 bin 110 kişi yaralandı. Çatışmalarda İsrail ordusunun da 556 askeri öldü.

Son Durum

Çatışmalara ara verilmesi amacıyla yapılan anlaşma kapsamında 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. Ancak İsrail, hala binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam ediyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te ise 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 373 Filistinli hayatını kaybetti. Sınırda devam eden çatışmalarda ise Lübnan’da 30 sivil ve 167 Hizbullah mensubu ile İsrail’de 6 sivil ve 10 asker öldü.