Sanığa Kadına Karşı Kasten Öldürme Suçundan Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

featured

Savunma

Boyabat Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, Gülten İnan’ı kasten öldürmek suçundan yargılanan sanık Kadir Karabulut, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanık, suçsuz olduğunu iddia ederek beraat talep etti.

Mahkeme Kararı

Mahkeme heyeti, sanık Kadir Karabulut’u “kadına karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Olayın Geçmişi

Boyabat ilçesi Koçak köyünde 17 Ağustos 2022 tarihinde köylüler, yanmış bir otomobilin yanında duran cesedin Gülten İnan’a ait olduğunu fark etti. Jandarmaya haber verilmesiyle birlikte deniz polisi, yakınları ve komşularının da katılımıyla arama çalışmaları başlatıldı. İnan’ın cansız bedeni, otomobilin yandığı bölgenin yaklaşık 500 metre uzağındaki bir gölette bulundu.

Şüphelinin Yakalanması

Sinop Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve özel çalışma grubu ekipleri, yapılan çalışmalar sonucunda olayda şüpheli olarak belirlenen Kadir Karabulut’un ilçede esnaflık yaptığını tespit etti. 19 Ağustos 2022 tarihinde yakalanan Karabulut, tutuklandı.