Sendika Toplamda 1 Milyon TL Cezaya Çarptırıldı

featured

Genel Başkan İddiaları Yanıtladı

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, Açıklamalarda Bulundu

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün kararı doğrultusunda, Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) toplamda 1 milyon 441 bin 986 TL ceza ödemek zorunda kalacak.

Gerçekler Yansıtılmadı

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, Bakanlık tarafından gönderilen yazının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “BİRTEK-SEN’in Özak Tekstil işçileri üzerinde sendikal baskı kurduğu iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Açtığımız davalar için ilgili mahkemelere sunduğumuz belgelerde de yer aldığı gibi, 2023 yılı Kasım ve Aralık aylarında BİRTEK-SEN’e Özak Tekstil’den toplam 545 üye gelmiştir” dedi.

Teftiş Raporu Tartışma Yarattı

Türkmen, ceza kararına dayanak olarak gösterilen teftiş raporunu hazırlayan müfettişlerin görevini kötüye kullandığını savundu. Türkmen, “Teftişe geldiklerinde sadece patronla ve patronun baskısı altındaki işçilerle görüşmüş ve bu mağduriyetin asli tarafı olan eylemdeki işçilerle ve sendikamız temsilcileriyle hiçbir şekilde görüşmeden rapor yazmışlardır” açıklamasında bulundu.

Meşru Mücadele İddiası

Özak Tekstil direnişinin meşru, barışçıl ve anayasal bir eylem olduğunu belirten Türkmen, “Başta Özak Tekstil patronu olmak üzere, işçi ve sendika düşmanı tekstil patronlarının ve onlarla işbirliği içinde hareket eden resmi kurumların saldırıları karşısında da aynı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.