Siyah gül

featured

Siyah gül hakkında pek çok tartışma bulunmaktadır. Bazıları gerçek bazıları ise yapay olduğunu düşünüyor. Ancak burada önemli olan anlamı, bakımı ve özellikleridir. Çünkü özellikle çiçek gibi hediyelerde ne anlam ifade ettiğine değer verilir. Hatta bu nedenle uzun yıllardır kaktüs gibi harika bir çiçek hediye edilme konusunda çekingen davranıldı. Şimdilerde ise kaktüs hediye edilen herkes çok mutlu. Hem bakımı kolay hem de çeşidi çok fazla. Anlam olarak da derin duygular ve mesajlar içeriyor. Tıpkı siyah gül gibi!

Dünyada siyah gül önemi

Siyah gül, birçok farklı anlam ve isme sahip kurgusal bir semboldür. Adının yanı sıra siyah kadife gül, barkarole, Toskana süper ve siyah yeşim olarak da bilinir. Adı ne olursa olsun siyah gül kırmızının en koyu tonudur. Gerçek bir çiçek olup olmadığı tartışılır ama adı ne olursa olsun olağanüstü ve çarpıcı bir çiçektir.

Birçok eski uygarlık, kara gülü ölüm ve güçle ilişkilendirdi. Birçok kültür kara gülü yasla ilişkilendirirken, çiçek başarılar ve iyi şanslar ile ilişkilendirilmiştir. Hindistan ve Güney Afrika’daki insanlar, siyah gülün Boers savaşının kanını temsil ettiğine inanıyor. Ve son olarak, İspanyol kültüründe siyah gül, ölüm ve kayıp aşk ile ilişkilendirilir. Ama siyah bir gül ölümü ve aşkı nasıl temsil eder?

Elbette yanıta ulaşmak için bu güzel gül çeşidine sahip olmak gereklidir. Hızlı ve kolay sipariş için https://www.kalitecicek.com/bolge/sariyer linkine tıklayabilirsiniz.

Siyah gül anlamı

Siyah gülün anlamı, gülün anlamına göre değişir.  Birçok kişi çeşitli amaçlar için siyah gül gönderir. Siyah renk her zaman ölüm, üzüntü ve insan doğasının karanlık tarafı ile ilişkilendirilmiştir, bu da onları yeraltı dünyası için özellikle uygun bir hediye haline getirir. Hatta bazı insanlar aşklarını iletmek için siyah güller yapıp sevdiklerinin mezarlıklarına yerleştirirler. Gül, rüyalarında ölülere gönderilebilir. Tabii ki, siyah bir gül mutlaka siyah değildir. Aksine, daha koyu bir kırmızı veya mor tonu olabilir.

Siyah gül ilişkide hediye edildiğinde aşkın bitmesi, içte yaşanan kötü duyguların dışa vurumu ve bu gibi kötü hislerin dile gelmesidir.

Siyah gül bakımı

Sağlıklı bir siyah gül sağlamanın en kolay yollarından biri, uygun şekilde sulamaktır. Çoğu saksı toprağı yeterli besin içerir. Siyah gülünüz saksısını aştıysa, her altı ila dokuz ayda bir değiştirin. Bir gül sadece 10 cmlik bir saksıda büyüyebileceğinden, gülünüzün saksısını değiştirmek uygun miktarda nem gerektirir. Yaz aylarında, bitkinizi yalnızca toprak kuruduğunda tekrarlamak önemlidir.

Bazı siyah gül çeşitleri doğrudan güneşi sever, ancak gölgeli bir alanda daha iyi yetişir. Güneş yanığını önlemek için, ilk dikildiğinde bitkinizi güçlü güneş ışığından uzak tutun. Büyüdükçe, yavaş yavaş biraz güneşe maruz bırakabilirsiniz. Siyah gülünüzün yapraklarının sarardığını fark ederseniz, bunun en olası suçlusu aşırı sulama veya uygun saksı karışımı eksikliğidir.