Standard & Poor’s Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti

featured

S&P, Türkiye Ekonomisine İlişkin Değerlendirmesini Yayınladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir değerlendirme açıkladı. Yapılan açıklamada, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunun “B”den “B+”ya yükseltildiği ve kredi notu görünümünün “pozitif” olarak korunduğu bildirildi.

Açıklamada Neler Var?

S&P’nin açıklamasında, Türkiye’de yerel seçimlerin ardından dış dengelenmenin etkisiyle para, maliye ve gelir politikaları arasındaki koordinasyonun iyileşeceği vurgulandı. Gelecek 2 yıl içinde portföy girişlerinin artması, cari açıkların daralması, enflasyon ve dolarizasyonda düşüş öngörüldü.

Ayrıca, politika yapıcıların cari açığın daralması ve dolarizasyonun tersine dönmesi durumunda enflasyonu düşürmeyi ve liraya olan güveni yeniden tesis etmeyi başarmaları halinde Türkiye’nin kredi notunun daha da yükseltilebileceği belirtildi.

Türkiye Ekonomisi için Tahminler

S&P’nin açıklamasında, Türkiye ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl yüzde 3 büyümesinin beklendiği ifade edildi. Açıklamada, tüketici fiyat artışlarının bu yıl yüzde 55,8 ve gelecek yıl yüzde 27,3 olacağı tahminine de yer verildi.

S&P, Türkiye’deki politika düzenlemelerini de dikkate alarak aralık ayında kredi notu görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çevirmişti. Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody’s ve Fitch Ratings de Türkiye’nin kredi notu görünümünde benzer değişikliklere gitmişti.