Süper Lig 26. Haftasında Ankaragücü-Galatasaray Maçının Stadyumu Yarın Belli Olacak

featured

Eryaman Stadyumu’ndaki Zemin Problemi Nedeniyle Başka Bir Stadyumda Oynanma İhtimali

Ankaragücü’nün, 18 Şubat Pazar günü Galatasaray’ı konuk edeceği Süper Lig maçının oynanacağı stadyum yarın açıklanacak. Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin ev sahipliği yaptığı Eryaman Stadyumu’nun zemininde üst üste oynanan karşılaşmalar nedeniyle bozulmalar meydana gelmişti. Bu sorunlar üzerine Galatasaray, maçın başka bir stadyumda oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulundu.

TFF Denetleyicileri Eryaman Stadyumu’nda İncelemeler Yaptı

Sarı-kırmızılı takımın başvurusu üzerine Türkiye Futbol Federasyonu çim denetleyicileri, dün Ankara’ya giderek Eryaman Stadyumu’nun zemininde incelemelerde bulundu. Denetleyiciler, zeminle ilgili raporlarını bugün Türkiye Futbol Federasyonu’na sundu.

Karar Yarın Açıklanacak

Raporların incelenmesinin ardından maçın Eryaman Stadyumu’nda oynanıp oynanmayacağına dair karar yarın açıklanacak. Eğer maçın Eryaman Stadyumu’nda oynanmaması kararı alınırsa, karşılaşmanın hangi stadyum veya şehre alınacağı belirlenecek.

Eryaman Stadı’nın Güncel Durumu

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı İsmail Mert Fırat, zemin nedeniyle eleştirilen Eryaman Stadyumu’nun güncel durumu hakkında şunları söyledi: “Eryaman Stadı’nda, 2023-2024 sezonunda Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin lig ve kupa maçlarında toplam 29 karşılaşma oynandı. Ancak zemin konusu, bazı rakiplerle oynanacak karşılaşmalardan önce hep tartışmalara neden oluyor. Bu konuda karar verecek olan kurum Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Federasyon, 2-6 Şubat tarihleri arasında statta oynanan 3 karşılaşmadan sonra 7 Şubat’ta denetim yaparak Gençlerbirliği-Trabzonspor maçının oynanabilir olduğunu belirlemişti. Maçın ardından stadyum 10 günlük bir bakıma alındı ve saha bakımı için teknolojinin tüm imkanları en üst seviyede kullanılarak çalışmalar yapıldı. Ankara’da iklim şartları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bugün itibarıyla sahanın durumunun, 7 Şubat’ta raporlanan sahadan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki futbolcu sağlığı tüm kulüplerin önceliğidir. Ancak burada akıllara gelen soru, 6 gün içinde 4 karşılaşmada oynayan oyuncuların sağlığının, pazar günü oynayacak oyunculardan daha mı önemsiz olduğudur. Aslında TFF’nin vereceği karar, bize bu sorunun da cevabını verecektir.”