Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Bayramı Ayini Gerçekleştirildi

featured

Tarihi Kilisede Ertelemeler Sonrası Kutlama

Sur ilçesinde bulunan tarihi Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde, 31 Mart’ta yapılması planlanan ancak Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ertelenen Paskalya Bayramı ayini gerçekleştirildi.

İlahiler, Dualar ve Kutlamalar

Türkiye Ermenileri Patrikliği tarafından görevlendirilen din görevlilerince yönetilen ayinde, ilahiler seslendirildi, dualar okundu ve mumlar yakıldı. Katılımcılara Paskalya Bayramı için hazırlanan çörekler ve boyanmış yumurtalar ikram edildi.

Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı’ndan Açıklama

Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Ohannes Gafur Ohanyan, 31 Mart’ta ertelenen ayini bugün gerçekleştirdiklerini belirterek, Paskalya Bayramı’nın Diyarbakır’da her zaman büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Katılımcılar ve Duyguları

Ayini izlemeye gelen Nihayet Karaaslan, “Arkadaşlarımızla bugün Paskalya Bayramı’na eşlik etmek istedik. Önceden buraya gelmiştik ama törene ilk defa katıldık” şeklinde konuştu. Diğer bir katılımcı ise, “Tarihi yerleri gezerken ayine denk geldiğimiz için mutlu olduk” dedi.

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde gerçekleştirilen Paskalya Bayramı ayini, Diyarbakır’da coşkuyla kutlanmaya devam ediyor.