Tabanözü Köyü’nde Her Yıl Sabırsızlıkla Beklenen ‘Ayşe’ Leyleği ve Yavruları

featured

‘Ayşe’ Leylek ve Eşi Yine Geldi, Yumurtalarını Bıraktı

Tabanözü köyü sakinleri, her yıl heyecanla bekledikleri ‘Ayşe’ ismini verdikleri leyleğin, bu yıl da aynı elektrik direğine yuva kurduğunu gördüler. Leylek, 9 yıldır bölgeden ayrılmadan buraya geri dönüyor ve bu kez eşiyle birlikte gelmiş.

Köylüler, Leylek ve Yavrularını Büyük Bir İlgiyle İzliyor

Şu an 3 yumurtası bulunan leyleğin her yıl yavrularını büyük bir özenle beslediğini ve köylülerin de onların hareketlerini dikkatle izlediğini belirtiyorlar. Elektrik direğinin sahibi İsmail Öztoprak, leylek yuvasını temizleyerek hazır hale getirdi ve leyleklere yardımcı oldu.

Leylekler Nisan Ayında Geliyor, Köylüler Sevinçle Karşılıyor

Köyde yaşayan Ayşe Altuğ, “Bu sene yuvayı biz temizledik. Temizlik yaptıktan sonra erkek ve dişi leylek geldi, yuvalarına yattı. Nisan ayının başında dışarıdan insanlar buraya kadar geliyor. Leylekler geldi mi diye merak ediyorlar. Gelince de köyde yaşayan herkes seviniyor. Leyleğimiz 9 yıldır buraya geliyor, yavrularını doyuruyor, etrafı geziyor sonra gidiyorlar” dedi.

Köyde yaşayan 75 yaşındaki Hatice Gazek ise “Köyümüz için çok güzel bir durum, herkes buraya gelip onların fotoğrafını çekiyor” ifadelerini kullandı.