Teknolojiyle Değişen Rehberlik Hizmetleri

featured

Telefon Rehberlerinin Yerini Alan Yeni Dönem

2010 yılında sektöre giren şirketler ve reklam kampanyalarıyla ivme kazanan rehberlik hizmetleri, klasik telefon rehberlerini geride bıraktı. Bu hizmet, telefon işletmecilerinin numara veri tabanlarına erişerek kullanıcılara bilgi sağlama amacını taşıyordu.

Genişleyen Hizmet Yelpazesi

Başlangıçta 118’li numaralarla başlayan rehberlik hizmetleri, ilerleyen dönemlerde nöbetçi eczane, ulaşım tarifeleri, vergi borcu sorgulama gibi birçok farklı alana yayıldı.

Artan Kullanım ve Gelirler

Geçen yıl 3,4 milyon dakikayı aşan çağrı süresiyle, rehberlik hizmetlerinin popülerliği giderek arttı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) verilerine göre, hizmeti veren işletmecilerin geliri 63,3 milyon liraya yaklaştı.

İlgi Çeken İstatistikler

Geçen yıl 1 milyon 628 bin 844 çağrının yapıldığı hizmette, toplam süre 3 milyon 435 bin 468 dakika olarak kaydedildi. en fazla sorgulama ise 3 milyon 179 bin 100 isimle ve 14 milyon 247 bin numarayla gerçekleşti.

Gelecek Projeksiyonları

2023 yılında, rehberlik hizmeti sunan işletmecilerin gelirlerinin 63 milyon 285 bin 886 lira olarak kaydedilmesi bekleniyor. Bu, sektörün gelecekte de büyümeye devam edeceğinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.