THY, Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredi Yapısıyla Havacılık Sektöründe Öncü Konumda

featured

THY’nin Yenilikçi Finansman Modeli

THY’nin Yeni Nesil Uçak Finansmanında İlk Adımı

THY Yöneticilerinden Sürdürülebilirlik Vurgusu

Turkish Airlines (THY), basın müşavirliği aracılığıyla yaptığı açıklamada, havacılık sektöründe en düşük finansman maliyetlerine erişmeyi başardığını duyurdu. Şirket, ilk defa “sürdürülebilirlik bağlantılı kredi yapısı” kullanarak, çoklu para biriminden borçlanma özellikli finansman işlemini gerçekleştirdi ve yakıt verimliliği yüksek 2 adet “A321 Neo” uçağının finansmanında önemli bir adım attı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker, şirketlerinin 3 yıl üst üste “En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu” ödülüne layık görüldüğünü belirtti. Şeker, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarının uçak finansmanıyla birleşmesinden memnuniyet duyduklarını ve bu yapının büyüme ve filo yenileme stratejilerine katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi.

THY’nin sürdürülebilirlik odaklı finansman modeli, şirketi havacılık sektöründe öncü konuma taşırken, 2050 yılında karbon nötr hava yolu olma hedeflerine de büyük destek sağlayacağı vurgulanıyor. Şirketin bu yenilikçi adımları, sektörde sürdürülebilirlik ve finansmanın nasıl birleştirilebileceğine dair önemli bir örnek teşkil ediyor.