THY’nin Avustralya Uçuşları Başladı

featured

TK 168 Sefer Sayılı Uçakla İlk Uçuş Gerçekleşti

THY, 6. kıtaya ilk uçuşunu, TK 168 sefer sayılı Boeing 777 uçağıyla gerçekleştirdi. Uçak, 349 yolcu taşıyordu ve yolculara uçuş öncesi kapıda lokum ikram edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’tan Açıklamalar

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, Avustralya’ya yapılan ilk seferden duydukları memnuniyeti dile getirerek, ülkenin potansiyeline dikkat çekti. Bolat, Avustralya’nın 26 milyon nüfusa sahip olduğunu ve yıllık kişi başı milli gelirinin 70 bin dolar olduğunu vurguladı.

Gelecek Planlarında Sidney Uçuşları Var

Ahmet Bolat, Avustralya gezisinin önemine vurgu yaparak, belki de bu yıl bitmeden Sidney’e uçabileceklerini belirtti. Ayrıca, Avustralya’nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, bu uzun rota için THY’yi ve iki ülkeyi tebrik etti.

THY’nin Avustralya uçuşlarıyla turizmin gelişeceğine inandıklarını belirten Bolat, bu adımın karşılıklı turizmi artıracağını ifade etti.

Hediye Töreni ve Uğurlama

Uçak içinde yapılan konuşmaların ardından Bolat ve Huber, yolcuları selamladı. Bolat, Huber’e özel bir hediye verirken, kısa bir törenle uçak aprona indi ve Huber, uçağın ardından su dökerek uçağın uçuşuna veda etti.