Tottenham Antonio Conte İle Yollarını Ayırdı

featured

Tottenham Antonio Conte ile yollarını ayırdı. İngiliz ekibi, yaşanan puan kayıplarının ardından İtalyan teknik adamın görevine son verdi.
Tottenham’da Antonio Conte dönemi kapandı. İngiliz ekibinden yapılan açıklamada “Teknik direktörümüz Antonio Conte ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederiz.” denildi.

53 yaşındaki çalıştırıcının görevine son verilmesinde Tottenham’ın son haftalarda yaşadığı puan kayıpları etkili oldu.

Milli maç arasından önce Lig sonuncusu Southampton ile 3-3 berabere kalan lacivert beyazlılar, 4 Mart’ta da kümede kalma mücadelesi veren Wolverhampton’a 1-0 yenilmişti.

Antonio Conte ayrıca Southampton maçından sonra futbolcuları ve kulübü sert sözlerle eleştirdiği için büyük tepki görmüştü.

Geçen sezonun ortasında Tottenham’ın başına geçen Conte, İngiliz ekibiyle çıktığı 76 resmi maçta 41 galibiyet 12 beraberlik ve 23 mağlubiyet aldı.

Lacivert beyazlı takımı sezon sonuna kadar Antonio Conte’nin yardımcılarından Cristian Stellini’nin çalıştıracağı açıklandı. Tottenham Premier Lig’de maç fazlasıyla 4’üncü sırada bulunuyor.