Trump, Harris’in Eleştirilerine Yanıt Verdi: “Diktatörlerle Yakınlaşmayacağım”

featured

Trump’ın Kamala Harris’e Yanıtı

ABD eski Başkanı Donald Trump, Pensilvanya’da düzenlediği mitingde Demokratların başkan adayı Kamala Harris’in kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi. Harris’in, Trump’ın diktatörlerle yakınlaşmakla suçladığı sözlerine atıfta bulunan Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile olan ilişkisini savundu.

Kim Jong-un ile İyi Anlaştığını İfade Etti

Trump, Kuzey ile Güney Kore arasındaki silahsızlandırılmış bölgede gerçekleştirdiği 2019’daki görüşmeyi hatırlatarak, kısa süreliğine Kuzey Kore topraklarına girdiğini belirtti. Kim Jong-un ile “iyi anlaştığını” belirten Trump, Kuzey Kore ve Rusya gibi ülkelerle ilişkilerin iyi ve akıllıca olduğunu vurguladı.

Harris’in Tiranlara ve Diktatörlere Yakınlık Eleştirisi

ABD Başkan Yardımcısı adayı Kamala Harris ise 23 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, “Trump’ı destekleyen Kim Jong-un gibi tiranlara ve diktatörlere yakınlık göstermeyeceğim çünkü yersiz iltifat ve iltimasla manipüle edilmesinin kolay olduğunu biliyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Trump’ın Kamala Harris’e verdiği yanıt, dış politika ve liderlik tarzları konusunda farklı görüşleri olan iki önemli siyasetçinin çatışmasını ortaya koydu. Kim Jong-un ile olan ilişkisiyle bilinen Trump, diktatörlere yakınlaşmanın avantajlarına vurgu yaparken, Harris ise bu tür liderlerle ilişkilerin tehlikeli olduğunu savunuyor. Trump’ın mitingdeki açıklamaları, ABD’de 2020 seçimleri öncesinde siyasi tartışmaların sıcaklığını artırırken, Kamala Harris’in de bu konudaki eleştirileri dikkat çekici bir şekilde gündemde kalmaya devam ediyor.