Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenilirliğini sağlamak, tüketicileri yanıltmamak ve haksız rekabeti engellemek amacıyla Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği‘ni güncellemeye hazırlanıyor. Yumurtaların Raf Ömrü ve Sınıflandırılması Değişiyor Yapılan değişiklik taslağına göre, Avrupa Birliği standartları doğrultusunda, yumurtanın raf ömrü için artık “tavsiye edilen tüketim tarihi” ifadesi kullanılacak. Ayrıca, A sınıfı yumurtaların sınıflandırılması ve paketlenmesiyle ilgili kurallar…
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenilirliğini sağlamak, tüketicileri yanıltmamak ve haksız rekabeti engellemek amacıyla Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği‘ni güncellemeye hazırlanıyor.
Yapılan değişiklik taslağına göre, Avrupa Birliği standartları doğrultusunda, yumurtanın raf ömrü için artık “tavsiye edilen tüketim tarihi” ifadesi kullanılacak. Ayrıca, A sınıfı yumurtaların sınıflandırılması ve paketlenmesiyle ilgili kurallar da güncellenecek.
YUM-BİR Başkanı Afyon, yumurtaların uygun koşullarda muhafaza edilmesi halinde kullanım ömrünün uzun olacağını belirterek, israfın önlenmesi gerektiğini vurguladı. Uygun şartlarda saklanan yumurtaların uzun süre tüketilebileceğini ifade eden Afyon, vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Afyon, 28 günlük sürenin önemine dikkat çekerek, uygun olmayan yumurtaların raflardan toplanacağını belirtti. Marketlerdeki denetimlerin devam edeceğini ve tüketiciye kaliteli ürünlerin sunulacağını ifade etti.
Yeni düzenleme ile birlikte, Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği’nin tüketicilerin sağlığını ve güvenliğini korumak adına önemli bir adım attığı görülüyor. Yumurtaların tüketim sürelerine ilişkin yapılan düzenlemelerin israfı önlemeye ve tüketicilerin haklarını korumaya yönelik olduğu belirtiliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]