Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Maden Kurtarma Yarışması Katılımcılarına Eğitim Veriyor

featured

TKİ, Eğitim Çalışmalarını Artırıyor

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Abdullah Çiftçi, 3. Maden Kurtarma Yarışması’nın açılışında yaptığı konuşmada, geçen yıl 12 bin 771 kişiye çeşitli konularda eğitim verdiklerini açıkladı.

Yüksek Katma Değer Sağlayan Bir Meslek

Çiftçi, madencilik sektörünün ülkelere yüksek katma değer sağlayan ve istihdam kapasitesi fazla olan dünyanın en kadim mesleklerinden biri olduğunu vurguladı.

İş Kazalarında Azalma Hedefleniyor

TKİ bünyesinde iş kazalarının sayısında son 20 yılda yüzde 85, son 10 yılda ise yüzde 30 azalma olduğunu belirten Çiftçi, hedeflerinin sıfır iş kazası olduğunu ifade etti.

Doğru Zamanda Doğru Hamleler

Çiftçi, 6 Şubat depremlerinin bir dönüm noktası olduğunu belirterek, eksikliklerden ders çıkararak doğru hamlelerle zorlukları başarıya dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sertifikalandırma ve Eğitimler

TKİ, iştirakleri ve rodövansçı firmalarla toplam 3 bin 216 kişilik kurtarma ekibi ile afet bölgelerinde vatandaşların yanında olduklarını belirten Çiftçi, mesleki yeterlilik kurumu tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme merkezleriyle farklı unvanlarda belgelendirme çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.

Bu eğitimlerin madencilere arama-kurtarma konularında etkin müdahalede bulunabilmeleri adına büyük bir önem taşıdığı belirtildi.