Türkiye Turizm Sektöründe Yıl Boyu Hedef

featured

TÜRSAB Başkanı: Türkiye’nin Turizmde Yılın 12 Ayını Hedeflemesi Gerekiyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektörünün gelişmesi için Türkiye’nin ucuz ve kaliteli tesislerle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. Son 2021 verilerine göre yüksek gelir grubu turistlerin payının azaldığını, düşük gelir grubunun ise arttığını belirten Bağlıkaya, sektördeki rekabetin sadece deniz, kum ve güneşle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade etti.

Yıl Boyu Turizm ve Farklı Çeşitler

Bağlıkaya, Türkiye’nin turizmde başarılı olmak için sadece yaz sezonuna değil, 12 aylık bir sezon hedeflemesi gerektiğini belirtti. Turizmin sadece Akdeniz çanağında değil, ülkenin farklı bölgelerine de yayılması gerektiğini vurgulayan Bağlıkaya, tarihi ve kültürel zenginliklerin ön plana çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

TÜRSAB’ın Hedefleri

TÜRSAB olarak Türkiye Turizm Yüzyılı projesi kapsamında 81 il için pazarlama faaliyetlerini artıracaklarını belirten Bağlıkaya, turizmin sadece ucuzlukla değil, yüksek gelirli turistlerin de ülkeye çekilmesi gerektiğini vurguladı. Ani fiyat artışlarının sektöre zarar verdiğini belirten Bağlıkaya, sektörün sürdürülebilirliği için dengeli fiyat politikalarının benimsenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.