Türksat Genel Müdürü ABD’de Türksat 6A Uydusu Hakkında Açıklamalarda Bulundu

featured

Türksat 6A Uydusu Yakında Uzaya Gönderilecek

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, ABD’nin başkenti Washington’da dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2024’e katılmak üzere bulunurken Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A hakkında açıklamalarda bulundu. Ertok, haziran sonunda uzaya gönderilmesi planlanan uydunun çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti.

Türksat 6A’nın Önemi ve Fırlatma Süreci

Ertok, Türksat 6A’nın Türkiye’nin şimdiye kadar ürettiği en büyük yerli uydu olacağını vurgulayarak, yüzlerce mühendisin 10 yıldan fazla süredir uydunun üzerinde çalıştığını ifade etti. Uydunun, ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Üssü’nden Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılacağını açıkladı. Türksat 6A’nın Türkiye’deki uydu ekosisteminde önemli bir kilometre taşı olacağını belirten Ertok, 42 derece doğu boylamında yer sabit yörüngeye yerleştirileceğini ve kapsama alanının genişleyeceğini söyledi.

Uydunun Beklenen Faydaları

Ertok, Türksat 6A’nın hizmete alınmasıyla Hindistan ve Endonezya’ya kadar olan bölgenin kapsama alanına gireceğini belirterek, “Böylece kapsam alanımızı daha da genişletmiş olacağız.” dedi. Uydunun Türkiye’nin yerli üretim ve teknoloji alanındaki ilerlemesine önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekti.