Üç Ayda İş Cinayetlerinde 425 İşçi Hayatını Kaybetti

featured

İşçi Ölümleri Detaylarıyla Açıklandı

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin raporuna göre, ocak, şubat ve mart aylarında toplamda 425 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Bu üç ay boyunca her gün en az 5 işçi yaşamını yitirdi.

Öne Çıkan İş Cinayetleri

İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de bulunan Masquerade adlı gece kulübünde çıkan yangında 29 işçinin ölümü, Akkuyu Nükleer Santral İnşaatı’nda menenjit nedenli ölümler, inşaat şantiyelerinde yangınlar, İliç Anagold maden işçisi katliamı ve Batuhan A yük gemisinin batması gibi olaylar dikkat çekti.

İnşaat İşkolunda En Fazla Ölüm

İşçi ölümlerinin en fazla yaşandığı sektör inşaat oldu. Yılbaşından bu yana 11 deprem şehrinde hızlanan inşaat faaliyetlerinde en az 32 inşaat işçisi hayatını kaybetti. Türk inşaat şirketlerinin yurtdışında da yaptığı işlerde 6 işçi yaşamını yitirdi.

Yaş Gruplarına Göre Dağılım

Üç ayda 16 çocuk işçi hayatını kaybetti. 11-14 yaş aralığında 4 çocuk, 15-17 yaş aralığında 12 genç işçi ve 18-25 yaş aralığında 57 genç işçi öldü. Her 100 ölümden 17’si genç ve çocuk işçilere ait.

Ölüm Nedenlerine Göre Dağılım

İş cinayetlerinin nedenlerine göre dağılım şu şekilde gerçekleşti: Ezilme ve göçük nedeniyle 82 işçi, trafik kazalarıyla 79 işçi, yüksekten düşmeyle 77 işçi, kalp krizi ve beyin kanamasıyla 61 işçi hayatını kaybetti.