Ulaştırma Bakanı: “Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerinde Güncelleme İhtiyacı Hissettik”

featured

Uraloğlu: “Geçiş Ücretleri Çok Düşük Kalmıştı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş zamları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, AKP TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Sürecindeyiz”

Bir gazetecinin otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zamlarla ilgili sorusu üzerine Uraloğlu, “Kamuda bir verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı. Bakım işletme giderlerini karşılama noktasında bir düzenleme yapmamız gerekiyordu, o düzenlemeyi yapmış olduk.” şeklinde konuştu.

Zamların Detayları

Bugün itibariyle Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) kamuya ait otoyol ve köprülere yüzde 76, Yap-İşlet-Devret yöntemiyle yapılan otoyol ve köprülere ise yüzde 50 oranında zam yapıldı. Örneğin, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden otomobiller için geçiş ücreti 15 liradan 24 liraya çıkarıldı. Osmangazi Köprüsü’nde en ucuz geçiş 290 liradan 399 liraya, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde 295 liradan 419 liraya yükseldi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ise geçiş ücreti 35 liradan 49 liraya çıktı.