Uluslararası Af Örgütü Tunus Ofisi: İsrail Gazetecilere Yönelik İhlalleri Kınadı

featured

Uluslararası Af Örgütü, “Filistin’in sesi.. Özgürlüğün Tonları ve İnsan Hakları Çağrısı” başlıklı basın toplantısı düzenledi

Uluslararası Af Örgütü’nün Tunus Ofisi, başkent Tunus’ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in gazetecilere yönelik ihlallerini sert bir dille kınadı. Toplantıda konuşan yetkili, İsrail’in yabancı gazetecilerin Filistin topraklarına özellikle de Gazze’ye erişimlerini engelleyerek, sivillere karşı işlenen savaş suçlarını ve ağır ihlalleri gizlemeyi amaçladığını belirtti.

İsrail, Gazetecilerin Gazze’ye Girişini Engelliyor

Af Örgütü yetkilisi, Filistin’de bir gazetecinin görevinin sadece haber aktarmak olmadığını vurgulayarak, gazetecilerin olayların tanığı olduğunu ifade etti. İsrail’in gazetecilerin Gazze’ye girişine izin vermemesiyle, bu zulme tanık olmalarının engellendiğini dile getirdi.

Gazetecilere Yönelik Saldırılar Artıyor

Karud, İsrail’in gazetecileri doğrudan hedef aldığını ve çeşitli saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi. 160’tan fazla gazetecinin şehit edildiğini, birçoğunun yaralandığını ve tutuklandığını belirten yetkili, son olarak El Aksa Televizyonu ekibinden Muhammed et-Tanani’nin hayatını kaybetmesiyle birlikte Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen gazetecilerin sayısının 176’ya yükseldiğini aktardı.

Bu olaylar, uluslararası toplumda İsrail’in gazetecilere yönelik ihlallerinin ciddiyetini bir kez daha gündeme getirdi. Uluslararası Af Örgütü, İsrail’in gazetecilere karşı işlediği suçları kınarken, gazetecilere yönelik şiddetin son bulması için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.