UNRWA, Refah’ta Sağlık Noktalarının Kapanmak Zorunda Kalmasını Açıkladı

featured

İsrail’in Saldırıları Durumu Daha Da Kötüleştirdi

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Refah’ta bulunan 34 sağlık noktasından 10’unun kapanmak zorunda kaldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, İsrail’in Refah’a yönelik saldırıları ve zorla yerinden etme politikalarının zaten felaket durumunu daha da kötüleştirdiği vurgulandı.

UNRWA’nın Çağrısı: Ateşkes Şart

UNRWA’ya ait 3 sağlık merkezinin düşük kapasiteyle çalıştığı belirtilirken, saldırılarla oluşan durumun önüne geçilmesi için ateşkes sağlanması gerektiği kaydedildi. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrailli aşırılık yanlılarının Doğu Kudüs’teki UNRWA Genel Merkezi’ne yönelik saldırılarını ve bu saldırılarda BM personelinin de etkilendiğini açıkladı.

BM’den Kınama Açıklamaları

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Gutierres, saldırıları kınayarak, “Doğu Kudüs’te UNRWA Genel Merkezi’ne yönelik saldırıyı kınıyorum.” ifadesini kullandı. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Gazze Bölge Ofisi Başkanı Georgios Petropoulos ise Gazze’deki acil durum seviyelerine dikkat çekerek, “Mevcut durum benzeri görülmemiş acil durum seviyelerine ulaştı.” dedi.

Filistinlilerin Zorunlu Göçü

UNRWA’nın dün yaptığı açıklamada ise, Gazze’deki Filistinlilerin “yeni bir zorunlu göçe” maruz kaldığı belirtilerek, “İsrail güçlerinin askeri operasyonlarını yoğunlaştırdığı 6 Mayıs’tan bu yana, yaklaşık 80 bin kişi başka bir yere sığınak arayışıyla Refah’ı terk etti.” açıklamalarına yer verildi.