Xiaomi’nin Elektrikli Otomobili SU7 Tanıtıldı

featured

Xiaomi’nin “SU7” Adını Verdiği Elektrikli Spor Otomobil Modeli Tanıtıldı

Çinli akıllı telefon ve elektronik cihaz üreticisi Xiaomi, “SU7” adını verdiği elektrikli spor otomobil modelini dün Pekin’de düzenlenen etkinlikte tanıttı.

50 Bin Adet Satış Rekoru Kırıldı

Xiaomi’nin kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Ley Cün’ün sunumunu yaptığı etkinlikte, piyasaya sürüldüğünün duyurulmasının ardından bu otomobilden yarım saat içinde **50 bin adet** satıldı.

Tesla Model 3’e Rakip Olacak Özellikler

Ley, yeni modelin Tesla Model 3 ile eş değer, **700 kilometre** batarya menziline sahip olduğunu ve teknik özelliklerinin yüzde 90’ının Tesla’nın söz konusu modelinden daha iyi olduğunu ileri sürdü.

Fiyat ve Rekabet

Aracın başlangıç fiyatı yaklaşık **29 bin 900 dolar** olarak belirlendi. Üç farklı versiyon olarak piyasaya sürülen aracın fiyatı, **215 bin 900 yuan** (yaklaşık 29 bin 900 dolar) olarak açıklandı. Xiaomi’nin SU7 modelinin Tesla Model 3’ten 30 bin yuan daha uygun fiyatla sunulması sektörde dikkat çekti.

Çin’deki Elektrikli Araç Pazarı

Çin’de elektrikli araç üretimi ve satışlarının hızla arttığı bu dönemde, Xiaomi’nin SU7 modeliyle rekabetçi bir konum elde etmeyi hedeflediği belirtiliyor. Devlet destekleri ve vergi muafiyetleriyle teşvik edilen elektrikli otomobil satışlarının, Çin ekonomisinin Kovid-19 sonrası toparlanma sürecinde önemli bir rol oynadığı ifade ediliyor. Çin Binek Otomobil Birliği (CPCA) verilerine göre, “Yeni Enerji Aracı (NEV)” satışlarının hızla artarak 2023’te 7,7 milyona yükseleceği, 2024’te ise 11 milyona çıkması öngörülüyor. Elektrikli otomobil üreticileri, pazardaki paylarını korumak için fiyat indirimleri gibi stratejilere başvuruyor.