Yapay Zeka Siber Güvenlik Riskini Arttırıyor

featured

Teknolojinin olabildiğince hızlı ilerlediği günümüz de Siber Güvenlik riski her geçen gün artmakta. Kişisel güvenliğin ziyadesiyle esnetildiği politikalar sayesinde mobil uygulamalar başta olmak üzere birçok teknolojik alt yapı uygun prosedürler sayesinde verileri paylaşmakta. E-Cloud Yazılım Teknolojileri CEO’su aynı zamanda Siber Güvenlik Uzmanı olan Muhammet Polat bir online etkinlikte Yapay Zekâ ile birlikte bu risklerin çoğalacağını aktardı.

Siber Güvenlik Uzmanı Muhammet Polat açıklamalarında; Her geçen gün yeni teknolojiler üretilmekte ve her geçen gün farklı platformlar inşa edilmekte. Bizlere bu süreçte sorumluluğu büyük görevler düşmekte, her bir kullanıcı için değil geneli düşünerek hareket etmeye çalışmaktayız. Kripto para borsalarının yoğun kullanıldığını artık hepimiz biliyoruz ve bugün yoldan kimi çevirip sorarsak bu piyasa hakkında az da olsa bilgisi bulunmakta. Kripto borsalarına yatırım yapmak için KYC doğrulama dediğimiz resmi kimlik bilgilerimizi ileterek doğrulama talep ediyoruz.

Peki bu doğrulama sonunda yollamış olduğumuz bilgilere ne oluyor? Kripto borsalarının bazıları bu bilgileri yapay zekâ kullanarak otomatikleştirilmiş doğrulamalar sayesinde kontrol edip tekrar siliyor. Fakat birçok uzak doğu kripto borsası bu bilgiler ile Dijital Kimliğimizi oluşturup bizleri birer reklam malzemesi haline getiriyor. Sadece reklam amaçlı kullanmakla da kalmıyorlar her birimizin bilgilerini çeşitli Lobilere servis edip sağlık profilimiz başta olmak üzere birçok alanda kullanıyorlar.

Bugün yaptığımız yanlışların karşılığını yarın görmeyeceğiz belki ama birkaç yıla kadar zehirli elmalarını tatmaya başlayacağız. İçinde bulunduğumuz teknolojik süreç hayatı her ne kadar kolaylaştırmış gibi görünse de arka planda bu süreci bir pazar haline getirmek isteyen kötü niyetli topluluklar da bulunmakta.

Bizler teknolojiyi olabildiğince fayda sağlamak amacıyla kullanmaya çalışarak Milli üretkenliğimizi arttırmaya ve bu alanda korunmaya çalışmalıyız. Bizlerin de yapay zekâ alt yapısına sahip uygulamalarımız bulunmakta mesela, bu uygulamalar toplum için faydalı hizmetler vermekte.

Güvenlik testleri başta olmak üzere kullandığımız bu alt yapı bizlere zaman ve çeşitlilik alanında önemli getiriler sunmakta tabi ki yapay zekâ her zaman iyi niyetli kişiler tarafından kullanılmıyor maalesef. Kişisel güvenliğe verdiğimiz önemi tüm kullanıcılarımız ile paylaşarak bilinçli bir gelecek inşa etmeye çalışıyoruz.

Destek hattımıza ulaşarak uzmanlarımız tarafından bilgi almaları için Siber Destek 0850 840 8606 hattını aktif ettik. Ayrıca bana sosyal medya hesabım üzerinden ulaşmanız da mümkün diyerek

Instagram : muhammetp.rx ve ecloudbh adresini paylaşan Muhammet Polat etkinlik süresince önemli bilgiler vererek katılımcıları bilgilendirdi.