8 Yıl Sonra Kenan Işık’tan Haber

featured

8 yıldır komada olan Kenan Işık’ın sağlık durumuyla ilgili arkadaşı Ozan Zeybek açıklama yaptı.

Tiyatro sanatçısı, yönetmen Kenan Işık 2014’te gittiği saunada ayağının kayması sonucu düşünce beyin kanaması geçirmiş, sonrasında bitkisel hayata girmişti.

8 yıldır komada olan Kenan Işık’ın son durumunu arkadaşı Ozan Zeybek açıkladı.

“HER GÜN TIRAŞ YAPILIYOR VE BESİN TAKVİYESİ VERİLİYOR”

Zeybek, “Bakımı çok iyi. Kenan Işık’ı nasıl biliyorsanız öyle. Her gün sakal tıraşı yapılıyor ve besin takviyesi veriliyor. Yatan hastalarda genellikle yaralar çıkar, zayıflama olur. Kenan Işık bıraktığınız gibi. Ailesi tarafından çok iyi bakılıyor, tıpkı hafızalarda kaldığı gibi” ifadelerini kullandı.

KENAN IŞIK KİMDİR?

Kenan Işık, 1 Ekim 1947’de Malatya’da dünyaya geldi. Devlet Demiryolları’ndan emekli bir memur çocuğuydu. İlkokulda müsamerelerden başlayarak tiyatroya yöneldi ve piyeslerde başrol aldı. Ortaokuldayken Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro yapmaya başladı. Ankara’da liseyi okurken Meydan Sahnesi’ne girdi. 17 yaşında profesyonel tiyatrocu olan Kenan Işık, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Kenan Işık 1972’de Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Onlarca oyun yazdı, sahneye koydu. Oyuncu, yazar, yönetmen ve seslendirme sanatçısı olarak 30’un üzerinde ödül aldı. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yaptı.

Dadı dizisi, Hanımın Çiftliği, Sızı, Süper Baba, Sıcak Saatler, Yeşil Işık gibi filmlerde rol alan Kenan Işık, Kim Beş Yüz Bin İster? yarışma programıyla daha da tanınan bir isim oldu. Evli olan Kenan Işık, 2 çocuk babası.