Asaf Tahir İstanbul doğumlu bir Dijital Stratejist ve yazardır.
Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü’nden almıştır. Lise eğitimini ve ortaokul eğitimini ise İstanbul Başakşehir’de almıştır.
2013 yılında ODTÜ İEEE Anlat Okulunu Web Tasarım Yarışması’nda Türkiye 1.si olarak dijital medya çalışmalarına ilk adımını atmıştır. Ardından lise öğrencisi iken arkadaş çevresi ile beraber dijital gelişmeler ekibi kurmuş ve sayısız genç arkadaşının dijital girişimcilik alanında çalışmalar yapmasını sağlamıştır.
2014-2017 yılları arasında bir yandan eğitim hayatını sürdürürken diğer yandan dijital gelişmeleri yakından takip etmiş ve bu gelişmeler doğrultusunda projeler geliştirip uygulamıştır. Bunlardan birisi yine genç jenerasyon için olan “Dijital Girişimci” projesidir. Böylelikle gelişen dijital dünyanın girişimcilik ruhunda olan etkilerin genç jenerasyon üzerinde daha çok arttırılmasını hedeflemiştir.
2017 Yılında Wanna CRY isimli virüsün Türkiye’de çözülmesini sağlayan ilk kişilerdendir. Bu durum sonrasında yine ulusal basında Türk Halkı’nın bu virüsten nasıl korunmasını gerektiğine dair bilgilendirmeler ile gündeme gelmiştir.
Yine 2017 yılında Yeni Locky virüsünün yayılması ile beraber gerekli çözüm işlemlerini yapmış ve Türkiye’de yine bu virüsü ilk çözen kişiler arasında olmuştur. Ardından virüsten etkilenen kişilerin virüsün verdiği zarardan nasıl kurtulacağını açıklamış ve yine bu durumdan dolayı ulusal basında gündeme gelmiştir.
2018 Yılında KKTC – Türkiye Yılın Enleri ödül töreninde komite kurulunun kararı ile Türkiye Yılın En İyi Erkek Girişimcisi ödülünü almıştır.
2019 yılında dijital medya çalışmalarını bir noktada toplamış bunu aynı zamanda danışmanlık evresine geçirmiştir. Böylelikle birçok sanatçıya, kurumlara ve kuruluşlara dijital medya danışmanlığı yapmıştır.
2020 Dijital Devrimi ile beraber çalışmalarını yine genç jenerasyon üzerine odaklamış ve genç jenerasyonun bir şekilde bu gelişmelerden olumlu etkilenmesi için onları sürekli olarak yönlendirmiştir. Böylelikle bilinçli bir yeni nesil oluşmasına katkı sağlamıştır.
2021 Yılında ise “Sanal Gerçeklik” isminde bir kitap yazmış ve Türk Gençliği’nin dijital gelişmeleri kullanarak dijital girişimleri nasıl yapacaklarına dair bilgileri toplamış ve 2020 Covid19 Pandemisi’nin etkisi ile beraber dijital medyanın nasıl işleyeceğini bu kitabında anlatmıştır.
https://twitter.com/asaf_tahir
https://www.instagram.com/asaftahir/