Boğaziçi Ventures’ın Yeni Yapay Zeka Yatırımı: ‘NUREPLY’

featured

Türkiye’nin yenilikçi girişim sermayesi şirketi Boğaziçi Ventures, yapay zeka alanındaki yatırımlarına 200 bin USD tutarındaki yatırımı ile Nureply’ı da dahil etti.

Yenilikçi teknolojilere ve inovatif teknoloji ürün ve hizmetlerine yatırım yaparak ülkemizdeki girişimcileri destekleyen Boğaziçi Ventures, portföyüne kattığı Nureply ile yapay zeka alanında yeni bir yatırıma daha imza attı. Boğaziçi Ventures Growth fonu ile Nureply’a 200 bin Amerikan Doları yatırım yapıldı.

Nureply, yapay zeka temelli ilk kez temas edilecek (cold outreach) müşteriler için oluşturulan kampanyaları benzersiz ve etkili hale getirmek için kişiselleştirilmiş epostalar hazırlanmasını sağlıyor. Aynı zamanda kampanyaların yönetimi, duygu analizi ve CRM gibi özellikleri de barındıran ürüne özellikle büyük kurumların ilgisi oldukça yüksek. Kısa zamanda 1000 adedin üzerinde uluslararası müşteriye hizmet vermeye başlayan Nureply şirketinin kurucusu Onur Geneş “Eski bir yazılım ajansı sahibi olarak kendi halkanız ve referanslarınız dışında müşteri bulmanın ne kadar zor olduğunu yaşayarak tecrübe ettim. Nureply ile tüm ajans sahiplerinin sorunlarını, modern teknolojiler kullanarak çözmek en büyük hedefimiz. Zamanın en değerli olduğu günümüzde, her an kullanabileceğiniz bir asistan olarak yapay zekayı kullanmak tüm sürecinizi kısaltarak, kısa zamanda büyük dönüşler almanıza yardımcı olacak. Boğaziçi Ventures’ın yaptığı bu değerli yatırımla global operasyonumuzu her gün daha ileri taşıyıp SaaS modelimizi yeni yeteneklerle genişletiyor olacağız. Boğaziçi Ventures ailesine katıldığımız için çok heyecanlı ve mutluyuz.” dedi.

Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek yaptıkları bu yatırımdan ve Nureply ekibinden duyduğu mutluğu dile getirdiği açıklamasında, ‘iş insanları olarak hepimiz hemen her gün birçok pazarlama odaklı epostalar alıyoruz. Ciddi bütçeler harcanarak, özenle hazırlanmış pazarlama kampanyalarının önemli bir iletişim mecrası olan epostaların konusu ya da ilk cümlesi bile daha okunmadan silinmelerine neden olabiliyor. Eposta ile pazarlamanın önemi her geçen gün artıyor ve Nureply’ın yapay zeka temelli teknolojisi, eposta ile pazarlama alanında büyük bir fark yaratma söz konusu, bu da bizim “disruptive innovation” odaklı yatırım stratejimize çok uygun oluyor. Nureply’ın geliştirdiği yapay zeka temelli ürünün bu kadar kısa sürede binlerce müşteriye ulaşmasının sebebi de bizim yatırım yapma kararımız ile aynı. Bu iletişim mecrasının geleceğine inanıyoruz ve Nureply’ın sunduğu kişiselleştirilmiş eposta üretebilen ürünün hem fikrine hem de bu fikri başarı ile hayata geçiren teknolojisine inanıyoruz. Nureply bu uzun yolculuğunda bizlerle yola devam edeceği için çok mutluyuz’ dedi.