Demans Riski Taşıyan Yetişkinlerde Navigasyon ve Alzheimer İlişkisi

featured

Araştırma ve Bulgular

Araştırmacılar, genetik veya yaşam tarzı faktörlerinin demans riski taşıyan yetişkinlerde mekansal navigasyonu azalttığını belirledi. Alzheimer ve Demans: Alzheimer Derneği Dergisi’nde yayınlanan çalışma, 43 ila 66 yaşları arasındaki 100 risk altındaki bireyin biliş ve yön becerilerini test etti. Araştırmacılar, grandbetting Alzheimer hastalığı riski taşıyan kişilerin diğer bilişsel testlerde herhangi bir bozulma olmaksızın navigasyon görevinde sorun yaşadığını buldu.

Erken Teşhis ve Önemi

Erken teşhisin yanı sıra, çalışmanın Alzheimer’ın ilerleyişini daha iyi anlamalarına yardımcı olması bekleniyor. University College London’dan Dr. Coco Newton, bu tür yön grandbetting giriş bulma değişikliklerinin Alzheimer hastalığında erken teşhis sinyali olabileceğini belirtti. Doğru tanının hayati önem taşıdığını vurgulayan Dr. Richard Oakley, erken belirtiler arasında yön bulma sorunlarının Alzheimer hastalığındaki ilk değişikliklerden biri olduğunu ifade etti.

Gelecek İçin Temenni

Araştırmanın, demansın erken belirtilerini tespit etme ve grandbetting twitter demansla yaşayan bireylere nasıl yardımcı olabileceğini görmek için heyecan verici bir yol açabileceği belirtildi. Hatalı gen, aile öyküsü ve düşük fiziksel aktivite gibi risk faktörleri, Alzheimer için risk oluşturmaktadır.