İsrail Ordusu, Gazze’de Bir Filistinliyi Öldürdü

featured

İsrail Ordusu Olayı Kabul Etti

İsrail’in Haaretz gazetesine göre, İsrail ordusu, Gazze’de bir evde yaşlı engelli bir Filistinliyi öldürdüğünü kabul etti. Ordu, olayla ilgili soruşturma başlatacağını duyurdu.

İddialar ve Savunma

İsrail ordusu, çevreden askerlere doğru ateş açılması nedeniyle eve saldırı yapıldığını iddia ederek, “Terörist olduğundan şüphelenilen silahsız bir kişi vuruldu. Çünkü evi aramaya gelen askerin üzerine doğru ilerliyordu.” açıklamasını yaptı.

Al Jazeera’nin Yayınladığı Görüntüler

Katar merkezli Al Jazeera kanalı, İsrail askerlerinin Gazze’deki bir mülteci kampına düzenlediği baskın sırasında yaşlı bir Filistinliyi öldürdüğü anları içeren görüntüleri yayınladı.

Yaşlı Filistinli Kimdi?

Al Jazeera’nin haberine göre, öldürülen Filistinli 73 yaşındaki işitme engelli Ata İbrahim el-Mukayyed’di. Mukayyed’in askerlerin eve girmesine şaşırdığı ve vurmamaları yönünde işaret etmesine rağmen ateş edildiği belirtildi.

Son Durum

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında en az 31 bin 45 Filistinli öldü, 72 bin 654 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapı da tahrip ediliyor.