Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Yeni Düzenleme Yayımlandı

featured

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu kurumlarının sahip olduğu sosyal ve destek amaçlı tesislerin kullanımında uyulacak usul ve esasları belirlemek amacıyla bir tebliğ hazırladı. Tebliğ, Resmi Gazete’nin 5. mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yemek, Konaklama ve Diğer Hizmet Bedelleri Belirlendi

Tebliğe göre, kamu kurum ve kuruluşlarının işlettiği eğitim, dinlenme, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisleri gibi sosyal ve destek amaçlı tesislerden yararlanacak olan personelden alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedelleri belirlendi.

  • Tesisin özelliklerine göre yemek ücreti olarak kişi başına günlük 133 lira, 111 lira veya 87 lira ödenecek.
  • Konaklama bedeli ise söz konusu özelliklere göre 51 lira, 46 lira veya 40 lira olarak belirlendi. 1 Temmuz-15 Ağustos döneminde ise konaklama bedelleri 67 lira veya 60 lira olacak.
  • Konut veya bağımsız bölümde buzdolabı ve televizyon bulunanlarda her bir özellik için günlük en az 22 lira, klima bulunanlarda günlük en az 32 lira konut başına ilave bedel alınacak.
  • Misafirhanelerden yararlanan personel ise her gece için en az 67 lira ödeyecek.

Kreş ve Çocuk Bakımevi Ücreti Belirlendi

Belirlenen tebliğe göre, kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine devlet memurları ve diğer kamu personeli için aylık bakım ücreti asgari 984 lira olarak belirlendi. Ancak, bu ücretin yetersiz olduğu durumlarda kurum ve kuruluşlar, daha yüksek bir ücret belirleyebilecek.

Spor Tesisleri ve Diğer Hizmetler

Kamu personeli ve diğer vatandaşlar, futbol, basketbol, voleybol salon ve sahaları, tenis kortları, yüzme havuzları, su ve kış sporlarının yapıldığı yerler ve diğer spor tesislerinden yararlandıklarında, spor alet ve malzemelerini kendileri temin ederse kişi başına en az 46 lira ödemek zorunda kalacaklar. Eğer spor alet ve malzemeleri tesis tarafından sağlanırsa bu miktar 67 liraya çıkacak. Hamam, sauna ve kaplıcalardan yararlanmak isteyenler ise bir saatlik kullanım için kişi başına en az 82 lira ödeyecek.