Rusya’da Terör Saldırısı Şüphelileri Hakim Karşısında

featured

Rusya’da Terör Saldırısı Şüphelilerinden Birine Cezaevi Kararı

Rusya’nın Basmanniy Bölge Mahkemesi’nde, 22 Mart’ta gerçekleşen terör saldırısıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan şüphelilerden biri daha hakim karşısına çıkarıldı. Tacikistan kökenli Nazrimad Lutfulloi’nin terör saldırısına katılmakla suçlanması sonucunda 22 Mayıs’a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verildi.

Terör Saldırısı İle İlgili Detaylar

Lutfulloi’nin, terör saldırısının gerçekleştiği günün ertesi Crocus City Hall yakınında kimlik sorgusu sırasında polisle çatışmaya girmesi sonucunda yakalandığı belirtildi. Daha önce doğrudan saldırıyı düzenlediği iddia edilen şüphelilerden Tacikistan vatandaşları Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin, Muhammadsobir Fayzov ve diğer şüphelilerle birlikte Aminçon ve Dilovar İslomov kardeşler ile babaları İsroil İslomov ve Kırgızistan kökenli Rus vatandaşı Alişer Kasimov’un da 22 Mayıs’a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verilmişti.

Moskova’da “Crocus City Hall” adlı konser salonunda 22 Mart akşamı silahlı kişilerce gerçekleştirilen terör saldırısında saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ortaya çıkmıştı. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 144’e yükseldiği açıklanmıştı.