THK’da kayyum heyeti başkanı görevden çekildi

featured
thkda-kayyum-heyeti-baskani-gorevden-cekildi

Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın görevinden alınması için mahkemeye başvuruda bulunmuş olduğu açıklandı.

Türk Hava Kurumu, bu yıl felakete dönüşen orman yangınları nedeniyle tekrar münakaşa gündemine girmişti. 2 yıl önce mahkeme tarafından kayyum olarak atanan Aşçı da, bir basın toplantısı düzenlemişti. Aşçı’nin, uygar Kanun’daki hükümler gereği kendisini kayyum olarak atayan Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurduğu dile getirildi. Türk Hava Kurumu’ndan dün resmi bir açıklama yapılmazken, Aşçı’nın, mahkemeye sunmuş olduğu arzuçede şu ifadeleri kullandığı kaydedildi: “Mahkemenizin desteği ve verdiği izinlere istinaden vazife yapılmaya çalışılmıştır.

Sadece hepimizin yüreğini yakan orman yangınlarında bir çok mecra THK’yı ve özellikle şahsımı odağa koymuş, linç kampanyasına müessese ve ziyadesiyle şahsım kurban edilmek istenmiştir. Bu güzide Cumhuriyet Kurumu, 96 yıllık ulu çınar asla bu tartışmaların odağında olmamalıdır. Kurumun yeniden eski günlerde olduğu şeklinde milletin hizmetinde ve yüce milletimiz nezdinde saygın konumunu korumak hepimizin görevidir. Yukarıda yer verilen gerekçeler ile etik kurallar ve geleneklerimiz de dikkate alınarak çağdaş Kanun’un 477’inci maddesi ihtarnca kayyımlık görevimden çekilmek istediğimi bildirir, mahkemenizden bu madde ihtarnca kayyımlık görevinden alınmam hususunda gereğini arz ederim.”