Berkin Elvan’ın Ölümünün 10. Yılında Anıldı

featured

İstanbul Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın Anma Töreni

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu aylarca komada kalan ve 15 yaşındayken hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün 10. yılında ailesi ve sevenleri tarafından Feriköy Mezarlığı’nda anıldı.

Yoğun Güvenlik Önlemleri

Çok sayıda polis, mezarlığın girişinde yoğun güvenlik önlemi alırken, anmaya gelenlerin üstleri arandı. Anmaya CHP heyeti, DEM Parti İBB Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni, eski HDP Milletvekili Musa Piroğlu, İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı hukukçu Eren Keskin de katıldı. Ayrıca CHP heyeti Berkin’in mezarının başına karanfil bıraktı.

“Tam 10 Yıl Oldu” Çağrısı

Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlayan törende Berkin’in annesi Gülsüm Elvan, duygusal anlar yaşayarak, “Tam 10 yıl oldu onu koklamayalı, ona sarılmayalı, onunla konuşmayalı. 10 yıldır ‘Adalet’ dedim olmadı. Adaletsizliğe uğradı. Katillere sesleniyorum çocuklarını öperken çocuklarına sarılırken benim çocuğumu hatırlasın.” ifadelerini kullandı.

“Sönemeyen Yangının 10. Yılı” Mektubu

Berkin’in ablası Gamze Elvan, aile adına bir mektup okuyarak, “Giyilemeyen mezuniyet giysisi on yıldır askıda, çekemediği şutlar, dans edemediği sahneler, giremediği sınavlar, çalamadığı ıslıklar on yıllık bir dağ.” diye belirtti. Aile, Berkin’i kaybedişlerinin 10. yılında da hala yas tutmaya devam ettiklerini vurguladı.