İştahı Bastıran 12 Sağlıklı Yiyecek

featured

1. Badem

Badem, antioksidanlar, E vitamini ve magnezyum içerir. Kan şekerini kontrol etmeye, bağırsak sağlığını geliştirmeye ve iştahı bastırırken kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

2. Zencefil

Zencefil, sindirime yardımcı olmak ve daha az acıkmanızı sağlamak için kullanabileceğiniz lezzetli bir baharattır. Araştırmalar, zencefilin iştahı azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.

3. Avokado

Avokado, kolesterolü ve kan şekerini düşüren iyi yağlar içerir. Aynı zamanda doyurucu bir meyve olan avokadonun, tokluk hissi sağlama konusunda etkili olduğu belirtilmektedir.

4. Yumurta

Yumurta, protein açısından zengindir ve kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilir. Yumurtaların iştahı azaltma ve kalori alımını kontrol etme konusunda faydalı olduğu bilinmektedir.

5. Tatlı Patates

Tatlı patates, diyet lifi ve özel bir nişasta içerir. Sindirim sürecini yavaşlatarak tokluk hissi yaratmaya yardımcı olabilir.

6. Bitter Çikolata

Araştırmalar, en az %70 kakao içeren bitter çikolatanın doğal bir iştah bastırıcı olduğunu göstermektedir. Çikolatadaki acılık, iştahınızın azalması sinyalini gönderir.

7. Soya Peyniri

Soya peyniri, iştahı bastırmaya ve yiyecek alımını azaltmaya yardımcı olabilir. Tofudaki genistein adlı izoflavonun bu etkiden sorumlu olduğu belirtilmektedir.

8. Wasabi

Wasabi, doğal bir iştah bastırıcıdır ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Bir araştırmaya göre, sadece biraz wasabi tüketmenin obeziteyle savaşmaya yardımcı olabileceği belirtilmektedir.

9. Yeşil Çay

Yeşil çay, içerdiği kafein ve kateşinler sayesinde iştahı bastırarak tokluk hissi sağlamaya yardımcı olabilir. Araştırmalar, yeşil çayın sağlık yararları hakkında olumlu sonuçlar vermektedir.

10. Tarçın

Tarçın, kan şekerini düşürmeye ve iştahı kontrol etmeye yardımcı olabilir. İnsülinin etkilerini taklit ederek kan şekerini dengelemeye yardımcı olduğu belirtilmektedir.

11. Yoğurt

Yoğurt, iştahı bastırmada etkili olabilecek bir besindir. Ayrıca bağırsak sağlığını destekler, kemikleri güçlendirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

12. Somon

Somon, iştahı bastıran yüksek protein ve omega-3 yağ asitleri içerir. Yüksek proteinli diyetlerin tokluk sinyali vermede etkili olduğu bilinmektedir.