MİT’in Irak’ın Kuzeyinde Gerçekleştirdiği Operasyonlarda 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

featured

MİT, PKK/KCK’nın Sözde Yöneticilerini Süleymaniye’de Etkisiz Hale Getirdi

Terör örgütüne eleman kazandırma ve eğitim faaliyetleri

MİT’in Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği nokta operasyonlar sonucunda PKK/KCK’nın sözde yöneticisi olan 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, sözde sorumlulardan “Ali Xebat” kod adlı Erdinç Bolcal, sözde Süleymaniye kuzey alan sorumlusu “Bahoz Zagros” kod adlı Mehmet Şefa Akman ve sözde yöneticilerden “Aryen Are” kod adlı Zeynep Eyveri bulunuyordu.

Zeynep Eyveri, PKK/KCK’nın kadın yapılanması içinde önemli bir konumda bulunuyordu ve terör örgütünün Kuzey Irak’taki TSK personeline yönelik saldırı planlarını yapmakla ve kadın örgüt mensuplarına eğitimler vermekle görevliydi.

Eylem hazırlığı içinde olan terörist

MİT, teröristin silahlı eylem hazırlığında olduğunu tespit etti ve adım adım izlemeye başladı. Mehmet Şefa Akman’ın terörden aranma kaydı olduğu ve terör örgütüne eleman kazandırma ve silahlı-ideolojik eğitim faaliyetlerinde bulunduğu öğrenildi. Operasyonla birlikte terörist etkisiz hale getirildi.

MİT, Sözde Sorumluyu Etkisiz Hale Getirdi

PKK/KCK’nın Öz Savunma Birlikleri içinde faaliyet gösteriyordu

Bahoz Zagros kod adlı Mehmet Şefa Akman, 2005 yılında PKK/KCK’ya katıldı ve Kuzey Irak’ta 18 yıl boyunca faaliyet gösterdi. Son olarak PKK/KCK’nın Öz Savunma Birlikleri içinde Kuzey Süleymaniye’de sözde sorumlu olarak görev yapıyordu.

MİT, PKK’ya Ait Hedeflere Operasyon Düzenledi

50’ye yakın hedef vuruldu

MİT, PKK’nın Suriye’deki tesislerinde ürettiği silahlar, patlayıcılar ve diğer malzemeleri belirledi. Operasyon için strateji belirlendikten ve hazırlıklar tamamlandıktan sonra, MİT saha ajanları PKK’nın askeri, ekonomik ve lojistik tesislerinin Suriye’deki konumlarını tespit etti. Operasyonda, örgüte ait tüm hedefler nokta atışı ile imha edildi ve 50’ye yakın hedef vuruldu.

Sivil hassasiyetine dikkat edildi

Operasyonda öncelikle sivil hassasiyetine dikkat edildi ve sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildi. Güvenlik kaynakları, MİT’in operasyonlar esnasında sivil şahısların ve yerleşim binalarının zarar görmemesi konusuna büyük önem verdiğini aktardı.