Sağlık Bakanı Koca’dan Önemli Açıklamalar

featured

Sağlık Hizmetleri Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilkent’teki Sağlık Bakanlığı binasında düzenlenen Ulusal Sağlık Hizmetleri Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, sağlık alanındaki çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Sistem

Sağlık Bakanı Koca, sağlık hizmetlerini kolaylaştıracak yeni bir sisteme geçeceklerini duyurdu. Bakan Koca, sosyal medyanın sağlıkla ilgili bilgi kaynağı olmadığını vurgulayarak, sağlıklı bilgi kaynağının Sağlık Bakanlığı olduğunu belirtti.

Aşı Üretiminde Yerlileşme

Bakan Koca, aşı üretimine ilişkin önemli bir açıklama yaparak, bağışıklama programındaki tüm aşıların 2028 yılına kadar yüzde 100 yerli üretileceğini ifade etti. Bu adımın önemli bir yerlileştirme hamlesi olduğu belirtildi.

Onaylı Randevu Sistemi

Sağlık Bakanı, MHRS’nin yeni özellikleri hakkında da bilgi verdi. Onaylı Randevu Sistemi ile hastaların randevu süreçlerinin daha verimli hale geleceği ve hastaneler ile hekimlerin zamanlarını daha etkin kullanabileceği vurgulandı.

Muayene Süreleri ve HPV Aşısı

Bakan Koca, muayene süresi uygulamalarının 10 dakika olduğunu ve 2 dakikalık uygulamaların söz konusu olmadığını açıklarken, HPV aşısının yerlileştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yabancı Uyruklu Hekimler

Yabancı uyruklu hekimlerle ilgili de konuşan Sağlık Bakanı, kamu kurumlarında hizmet veren yabancı uyruklu hekimlerin olmadığını ve hizmet edebilmeleri için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerektiğini açıkladı.